x 
Inloggen
A- A A+

Steeds gesorteerd op recordvolgorde

Vraag:
Telkens als ik PRO-GEN opstart is de "Totaallijst Personen" weer gesorteerd op recordvolgorde. Dat is vervelend, want ik wil dat deze lijst standaard op Achternaam gesorteerd is.

Antwoord:
Normaal slaat PRO-GEN bepaalde informatie over het bestand op als u het programma afsluit met de keuze "Einde programma". Als deze informatie ontbreekt wordt er voor de veiligheid opnieuw geïndexeerd (gesorteerd op recordnummer).
De oplossing is simpel. ALTIJD via de menukeuze "Einde programma" PRO-GEN afsluiten; ook als u in een venster werkt!
Normaal mag u een venster van een nog draaiend DOS-programma nooit afsluiten via het kruisje (rechtsboven). Windows geeft daarbij niet voor niets een flinke waarschuwing waarin wordt aangegeven dat er informatie verloren kan gaan. Met PRO-GEN valt de schade nog mee, maar er zijn programma's die bij zo'n manier van afsluiten echt gegevens kwijtraken.