Mijn cursor gaat plotseling traag

Vraag:
Mijn cursor gaat plotseling zeer traag. Dat hindert bij het invoeren van gegevens. Wat moet ik doen?

Antwoord:
(Ter vervanging van antwoord op bericht van 28 december 2006)
Naar de preciese oorzaak wordt nog gezocht, maar de meest waarschijnlijke oorzaak is de gebruikte firewall-software. Probeer het volgende eens om de oorzaak te achterhalen:

• Haal eerst de internet-stekker uit de PC (of schakel de internet-verbinding uit).
  • Zet nu de firewall-software uit. Klik hiertoe met de rechter-muis-knop op het tekentje van de firewall in de windows-balk naast het klokje.
  • Als de firewall-software uit staat, start dan PRO-GEN en test of het probleem is opgelost.
  • Helpt dit niet, schakel dan de virus-scanner en/of de anti-spyware software eens uit en test of het typen dan weer normaal werkt.
  • Vergeet niet de uitgeschakelde software weer aan te zetten, vóórdat u de internet-stekker weer aansluit.

Als blijkt dat de firewall (of de virusscanner / anti-spyware software) de oorzaak is, download en installeer dan via de website van de leverancier van die software de nieuwste versie. Hopelijk is het dan opgelost.
Als het niet is opgelost, vraag dan of die leverancier een oplossing weet; of overweeg een alternatief voor die software.
N.B. Als u zich onbehaaglijk voelt bij de hier beschreven zaken, vraag dan aan een handig familielid of bekende om u te helpen.