Kinderen in gewenste volgorde

Vraag:
Bij een echtpaar staan de kinderen in de onjuiste volgorde. Ik weet nu wel de volgorde van geboorte, maar niet de datums. Hoe kan ik toch zorgen dat de kinderen in het relatieschema in de juiste volgorde komen te staan?

Antwoord:
Een handelwijze die mogelijk is als b.v. het codeveld nog niet in gebruik is:

1. Maak eerst een back-up van het desbetreffende genealogische bestand.
2. Hef enige vorm van selectie op (Insert).
3. Gebruik het programma ChaF om bij alle personen het recordnummer in het veld "Persoon code" te plaatsen.
4. Bij de tweeling komt in veld "Persoon code" het recordnummer van de ander te staan.
5. Sorteer de personen op de waarde in het veld "Persoon code".
6. Voer een PRO-GEN-export uit van alle personen naar een nieuw genealogisch bestand. Beantwoord de vraag "recordnummers handhaven" negatief.
7. Gebruik wederom ChaF om het veld "Persoon code" bij alle personen te ledigen.
8. Verwijder, nadat gebleken is dat alles is goed gegaan, het genealogische bestand waarmee begonnen is.
9. Hernoem zo nodig het nieuwe genealogische bestand. Het kan b.v. dezelfde naam krijgen als het zojuist verwijderde bestand. De tweelingen staan nu in de door u gewenste volgorde