x 
Inloggen
A- A A+

Een korte nieuwsflits van de PRO-GEN Gebruikersgroep

We willen bij deze de leden, van wie wij de afgelopen maanden het e-mail adres mochten noteren, bedanken. De vereniging beschikt nu over zo’n 77% van alle e-mail adressen. Een kleine 1% heeft aangegeven niet te beschikken over een e-mail adres. Deze laatste groep kan een nieuwsbrief per 'gewone' post ontvangen.

Deze nieuwsbrief verschijnt alleen als er iets nieuws is te melden. Het laatste nieuws van de 'Makers' is, dat men bezig is met aanvulling 19. In deze versie zijn alle verschenen updates uiteraard verwerkt, maar ook de 'dosidle' en de 'dosbox' worden er in verwerkt. Op sommige computersystemen komt het voor dat de cursor in PRO-GEN zich vreemd gedraagt, de cursor verplaatst zich soms met schokken voorwaarts. Dat wordt met Dosidle voorkomen. De Dosbox is vooral bedoeld voor Windows-7-gebruikers, om het een en ander soepel te laten verlopen, o.a. de aansturing van de printer. Zodra deze aanvulling gereed is zal men op de hoogte worden gesteld.

Onderzoek
Hebt u wel eens de site: online-begraafplaatsen.nl bezocht? Op deze site kan men op verschillende manieren zoeken naar overleden personen in alle twaalf provincies. Niet alle begraafplaatsen zijn in kaart gebracht. Er is een groot aantal sites waar informatie kan worden gevonden. Wij kennen er meer dan 20. De bekendste is (uiteraard) genlias.nl.

Vele provincies hebben een eigen genealogische site, welke soms meer informatie kunnen verschaffen dan genlias.nl. Mocht U een interessante site kennen, dan mag u ons daarvan op de hoogte stellen. Wij gaan dan kijken naar deze site of het de moeite waard is om in een volgende nieuwsbrief vermeld te worden.

Het is (bijna) zomervakantie. En in deze periode liggen veel onderzoeken stil. Bezoekt u nu een genealogische site, dan zult u merken dat uw zoekvraag veel sneller antwoord geeft dan in de wintermaanden. Dus mocht het een regenachtige dag zijn…

Leden werven
Hebt u in uw familie of kennissenkring wel eens gesproken over onze vereniging? Dat mag u ook op uw vakantieverblijf doen, wij hebben leden in België, Duitsland, Frankrijk en zelfs iemand in Australië!

Een zonnige zomertijd toegewenst.

De redactie van deze Nieuwsflits

P.S.
Uw reacties mag u zenden aan de heer Aad Looije. Ga daarvoor naar onze website en klik in de linkerkolom op 'Organisatie' en vervolgens op 'Medewerkers' en kies daar voor Aad Looije. Vul uw naam, e-mailadres en onderwerp in en stel uw vraag bij 'Geef uw bericht:' Plaats en vinkje in het vierkantje voor 'Mail een kopie naar je eigen postbus' en klik vervolgens op 'Verstuur'.

(verzonden op 8 juli 2011)