x 
Inloggen
A- A A+
Nieuwsbrief mei 2016

Beste leden van de PGGG.

Het is al bijna een half jaar geleden dat u van ons een nieuwsbrief onder ogen kreeg, er viel dan ook weinig te melden in de afgelopen tijd. Toch zijn er veel zaken die aandacht vragen en dat kost tijd en moeite.

De website.

We hadden veel plannen om de website te verbeteren. Echter de wisseling van hostingbedrijf liep niet gladjes. Het bedrijf waar we zaken mee deden, wilde van het hosting gebeuren af en gaf ons het advies om over te stappen naar een bedrijf in Bodegraven. Helaas bracht deze overstap ons geen succes.

Thans hebben wij, in samenspraak met onze webmasters, de makers van PRO-GEN bereid gevonden om ons te helpen met de innovatie van onze website, waarbij in eerste instantie zal worden gewerkt aan een verbetering van ons FORUM. Mogelijk zullen wij dan nogmaals van hostingbedrijf wisselen.

Daarna zullen andere zaken volgen.

De contributie.

In het verleden hebben we diverse malen gevraagd aan onze leden om wijzigingen in woonadres of mailadres zo snel mogelijk aan ons door te geven. Hierbij een pluim voor de leden die ons keurig op de hoogte hebben gehouden. Helaas moeten we ook constateren dat nog steeds niet iedereen aan onze oproep gevolg heeft gegeven, met als resultaat dat diverse leden voor ons onbereikbaar zijn gebleken.

Vooral bleek ons dit bij het verzenden van kennisgevingen/herinneringen/aanmaningen betreffende de betaling van de contributie voor het jaar 2016. Overeenkomstig onze statuten/huishoudelijk reglement hebben we dit jaar bijna 60 leden moeten royeren vanwege het niet voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Verzenden mededelingen.

U hebt het misschien gemerkt.

Het versturen van de uitnodigingen voor de Algemene Vergadering op 24 april jl. is niet vlotjes verlopen.

We zijn aan het uitzoeken waar de problemen hebben gelegen. De webmaster heeft ten einde raad via zijn privé PC de uitnodigen nog eens verzonden. Omdat dit in kleine porties diende te gebeuren was dit voor hem een lastige klus! Waarvoor onze hartelijke dank!

Het was te verwachten dat we de opmerking zouden krijgen: bv. ‘eenmaal een uitnodiging verzenden is voldoende voor mij’. Het was echter niet te achterhalen wie wel en wie niet de eerder verzonden uitnodiging had gekregen. Jammer, maar we hebben ons stinkende best gedaan om u tijdig te informeren.

Archiefbezoek.

Na de zomervakantie zullen wij als vereniging het Stadsarchief van Amsterdam en het Noord-Hollands Archief in Haarlem gaan bezoeken.

Deze bezoeken zullen worden gepland in de maanden oktober en november. Het bezoek aan het Stadsarchief van Amsterdam zal bestaan uit een bezoek aan het monumentale gebouw “De Bazel” (officieel rijksmonument) waarin dit archief is gehuisvest en een bezoek aan het stadsarchief zelf. Het bezoek zal bestaan uit een ochtend- en middagrondleiding. Bij een groot aantal deelnemers worden twee groepen samengesteld.

Het gebouw is vernoemd naar haar architect Karel de Bazel en is gebouwd tussen 1919 en 1926 in opdracht van de Nederlandsche Handel Maatschappij.

Het adres is Vijzelstraat 32, 1017 Amsterdam en makkelijk bereikbaar met het openbaar stadsvervoer in Amsterdam. (bv. tramlijn 16)

Op zaterdag 8 oktober is er in hetzelfde gebouw een genealogische markt, georganiseerd door de HCC. Er komt daar ook een kraampje van PRO-GEN en ook de PGGG probeert daar aanwezig te zijn.

Het Noord-Hollands Archief heeft studiezalen te Haarlem aan Jansstraat 40 en de Kleine Houtweg 18. Vanaf de Jansstraat is het circa 20 minuten lopen naar de locatie aan de Kleine Houtweg. Vanaf het station Haarlem is het circa 10 minuten lopen naar de locatie Jansstraat. Hier is de studiezaal gevestigd in de oude St. Janskerk.

De entreekosten voor beide evenementen zijn voor rekening van de PGGG, de reiskosten dient u zelf te betalen.

Nader mededelingen omtrent de mogelijke datums en tijdstippen worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

U kunt zich, voorlopig als belangstellende, aanmelden via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van uw keuze dag(en) en met hoeveel personen u komt. Graag voor 1 juli!

Wij houden u op de hoogte.

PRO-GEN versie 3.22.

Vanaf 14-05-2016 kunnen we de nieuwe versie downloaden vanaf de website www.pro-gen.nl. De laatste probleempjes zijn verholpen. Mogelijk bent u al door de ‘makers’ persoonlijk op de hoogte gebracht dat u de versie 3.22 vanaf die datum kunt downloaden.

Bestuur

Wij durven het eigenlijk niet meer te vragen, maar toch….. Binnenkort treden een paar personen af uit het bestuur, allen zonder een bepaalde functie. Toch iets voor u? Informatie kunt u krijgen via de via de voorzitter. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Het bestuur wenst u allen een goede zomertijd toe.