Inloggen
A- A A+

INLEIDING

Voor het gebruik van PRO-GEN zijn praktische cursussen ontwikkeld. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van werkbladen. De cursussen zijn opgebouwd volgens de "STAP-voor-STAP"-methode. Zo is er een basiscursus bestaande uit vijf werkbladen. Daarnaast zijn er in de vervolgcursus werkbladen over afzonderlijke onderdelen beschikbaar, welke los van elkaar te gebruiken zijn. De werkbladen zijn in 2013/2014 aangepast aan de meest actuele PRO-GEN-versie (3.21 of later).

"STAP-voor-STAP"-methode

De Basiscursus en elk werkblad van de Vervolgcursus zijn voorzien van een legenda, waarin wordt aangegeven welke speciale tekens en andere aanduidingen worden gebruikt om de lezer korte aanwijzingen te kunnen geven.

De te behandelen stof wordt steeds in kleine porties aangereikt. Veelal wordt elke stap ingeleid om het doel duidelijk te maken. Telkens wordt u gevraagd een aantal handelingen uit te voeren, zodat u praktische ervaring krijgt in het toepassen van de behandelde techniek.

Praktische cursussen

Praktische cursussen worden aangekondigd op deze website. Een cursus vindt alleen doorgang bij voldoende deelname.

De cursus kan worden uitgevoerd als huiskamerbijeenkomst, in een klaslokaal met gebruik van een beamer of in een klaslokaal met gebruik van een computer per cursist.

Elke cursist ontvangt tijdens de les een samenvatting van de behandelde stof als ook voorbeelden van de uitwerking van tijdens de les of thuis uit te voeren opdrachten.

De kosten zijn mede afhankelijk van zaalhuur en reiskosten van de docent. Voor een huiskamerbijeenkomst in de woonplaats van de docent geldt als richtbedrag voor de Basiscursus € 20,- en voor een les van de Vervolgcursus € 3,-. Voor andere situatie worden de reiskosten en de zaalhuur hoofdelijk omgeslagen over de cursisten.

Schriftelijke cursus

Leden die niet in de gelegenheid zijn een praktische cursus onder leiding van een docent te volgen, kunnen de cursusdocumentatie aanschaffen. Deze documentatie is zodanig opgezet, dat zij goed bruikbaar is als schriftelijke cursus.

Op basis van eventueel meegeleverde genealogische gegevens worden de technieken volgens de succesvolle "STAP-voor-STAP"-methode beschreven.

Prijs per werkblad (exclusief verzendkosten) € 2,20

N.B. De Basiscursus is uitsluitend als set van vijf werkbladen verkrijgbaar en kost € 11,00.

Om de Basiscursus of een vervolgcursus te bestellen klikt u in het linkermenu op "Bestellen Werkbladen (u dient wel eerst in te loggen). U betaalt na ontvangst via een meegeleverd betalingsverzoek.