Inloggen
A- A A+

Inloggen; hoe en wat

Onze website is grotendeels openbaar, maar omdat we de leden van de PRO-GEN Gebruikersgroep veel meer service willen bieden, is onze website voor een groot aantal zaken niet openbaar en zult u als lid moeten inloggen. Er moet een reden zijn om lid te worden, nietwaar. Dus nadat u bent ingelogd, zult u meer informatie ter beschikking hebben dan een willekeurige bezoeker.

Om in te kunnen loggen heeft u twee gegevens nodig n.l. uw gebruikersnaam en een wachtwoord. Begin juni 2008 of na aanmelding als lid heeft u een brief per post ontvangen met daarin vermeld uw gebruikersnaam en wachtwoord. U heeft deze brief goed bewaard.

Wat moet ik doen als ik mijn brief kwijt ben?
Om te beginnen: Uw gebruikersnaam is het licentienummer van PRO-GEN.
Telkens als u PRO-GEN start, krijgt u dat nummer een aantal seconden in beeld. Op die manier is uw gebruikersnaam altijd bekend en dezelfde en niet veranderlijk.
Uw wachtwoord kunt u zelf maken. Dus als u uw wachtwoord bent vergeten of u wilt uw wachtwoord wijzigen, dan doet u dat op de hierna beschreven wijze.

Start onze website http://www.pggg.nl

Rechtsboven aan het scherm klikt u op "Inloggen". Daarna kunt u gebruikersnaam en wachtwoord invullen
en op de knop 'Inloggen' klikken.
Als u uw wachtwoord bent vergeten staat in blauwe letters: "Wachtwoord vergeten?". Klik hierop met de linkermuisknop.
Vul uw e-mailadres in en klik daaronder op 'Ik ben geen robot' . Geef vervolgens antwoord op de vraag. Als een afbeelding
onduiselijk is klik u op het linkerteken daaronder. Klik vervolgens op 'Verstuur'.
U ontvangt dan een e-mail zoals hieronder is te zien

Nadat u het e-mailadres hebt ingevuld en op "Verzenden"hebt geklikt, komt u in een volgend scherm:

Bevestig uw account
Typ in het eerste vakje uw lidnummer.

Hier wordt u gevraagd een "Token" (bewijs) in te vullen. Dat controlegetal staat in het e-mailtje dat naar u is verzonden.
U start nu uw mailprogramma (Outlook, Outlook Express of Mozilla Thunderbird e.d.) en haalt het betreffende e-mailtje binnen en open het mailtje. In dit mailtje staat een controlegetal. Hier genoemd "Token" (bewijs). Kopieer dit controlegetal door er met de linkermuisknop ingedrukt overheen te gaan (markeren) en door op het toetsenbord de Ctrl-toets ingedrukt te houden en tevens kort op de letter C te drukken. Nu staat dit controlegetal in het geheugen van de computer.

Klik vervolgens op de blauwe link die in de e-mail is vermeld.

Ontvangen mailtje

Dus u klikt in het vakje rechts van "Gebruikersnaam" en type uw gebruikersnaam (lidnummer)(altijd zichtbaar als u PRO-GEN start).
U klikt in het vakje rechts van "Token" en u ziet de cursor knipperen. Druk vervolgens op de Ctrl-toets en tevens de letter V.

Wachtwoord opnieuw instellen

Het controlegetal wordt nu vanuit het geheugen in het betreffend vakje geplaatst.

Als dat is gelukt, drukt u op "Verzenden"

U krijgt nu een nieuw scherm waar u een zelf bedacht wachtwoord kunt invullen (2 X)

Klik vervolgens op "Verzenden".

Vanaf nu kunt u met uw zelf aangemaakte wachtwoord inloggen.... en mocht u het eens vergeten, herhaal deze procedure dan.

Opmerking:
Als geen e-mailadres of juist e-mailadres bij onze ledenadministratie bekend is, dan kunt u deze procedure niet volgen. U dient dan eerst uw e-mailadres aan onze ledenadministratie bekend te maken. Over het algemeen kunt u dan binnen 48 uur wel deze procedure volgen.

Mocht u tegen bovenstaande procedure opzien, dan kunt u een mailtje verzenden naar de ledenadministratie (zie Organisatie, Bestuur, Ledenadministrateur) waarin u het door u gewenste wachtwoord vermeld. Binnen 48 uur kunt u dan van dat wachtwoord gebruik maken.

Als u helemaal geen e-mailadres heeft dan dient u telefonisch contact op te nemen met onze ledenadministrateur de heer Hans Maring, tel. (0521) 51 52 13, hij zal u dan voorzien van een gewenst wachtwoord.

Voor de goede orde
Het bestuur van de PRO-GEN Gebruikersgroep is er zich terdege van bewust dat de gegevens van de leden beschermt moeten worden tegen misbruik zoals het gebruik voor het zenden van spam. Hiervoor bestaan wettelijke regels waaraan we ons strikt houden. We doen meer dan dat en hebben onze website zodanig ingericht dat een verzamelaar van e-mail­adressen daar niets kan vinden. In algemene zin kunnen we stellen dat uw e-mailadres bij ons in veilige handen is. Wij blijven alert om u daarin niet teleur te stellen.