x 
Inloggen
A- A A+

Veelgestelde vragen

Vraag:
Als ik PRO-GEN wil installeren moet ik na invullen van de registratiegegevens
op de functietiets F1 drukken. Bij mij werkt dat niet. Wat is daar aan te doen?
Antwoord:
Een mogelijke oplossing is de combinatie van de toets Fn en F1.
Op sommige laptops (in ieder geval enkele modellen van HP) zijn de
functietoetsen inderdaad alleen met de Fn-toets op te roepen.
Je kan dit met een instelling in het BIOS veranderen, zodat de
Functietoetsen weer normaal werken (en dan voor die andere functies Fn
nodig is). Dat is voor het werken met PRO-GEN wat handiger.
Johan Mulderij


Kan geen backup naar mijn usb-stick maken

Vraag:
Ik wil een backup maken naar mijn usb-stick, maar PRO-GEN kan deze stick niet vinden.

Antwoord:
Als u een backup naar een usb-stick of externe harde schijf wilt maken dient u de usb-stick (of externe harde schijf) eerst in de computer te steken voordat u PRO-GEN start. Daarna zal PRO-GEN uw opslagmedium wel vinden. Heeft u PRO-GEN al gestart, dan moet u PRO-GEN dus even afsluiten en opnieuw opstarten.


PRO-GEN op een 64-bits besturingssysteem

Dit artikel is achterhaald door het beschikbaar komen van PRO-GEN versie 3.20 en hoger.

32-bits of 64-bits?
Heb ik nu een 32-bits of een 64-bits besturingssysteem?
Om deze vraag te beantwoorden, klikt u linksonder in het scherm op de "Startknop" en klik met de rechtermuisknop op "Computer" en kies met de linkermuisknop voor "Eigenschappen". In het verschijnende venster ziet u informatie over uw besturingssysteem waaronder de informatie of het 32-bits of 64 bits is.

Lees meer...


Achternaam na voornaam

Vraag:

Het zou erg handig zijn als een kwartierstaat ook kan worden uitgevoerd zoals bijv. geëist door Prometheus: ACHTERNAAM, Voornaam. Dit ongeacht hoe de namen in het persoonsbestand zijn ingevoerd.

Antwoord:

In uitvoermenu: (van Weergave opties instellen), in menu Weergave opties: 2e regel op J instellen, daarna (van Invoer akkoord), in menu Opgeslagen instellingen: , in menu Instellen opties: >> Genealogische afdrukopties instellen, in menu Genealogische afdrukopties instellen: 7e regel van onderen op J instellen; daarna (van invoer akkoord).
Opmerking 1: De instelling van de weergave-opties blijft gehandhaafd tot u deze zelf wijzigt.

Opmerking 2: De instelling van de genealogische afdrukopties kunt u vastleggen door er in het vervolg van de procedure een naam aan te geven.

Opmerking 3: PRO-GEN biedt de mogelijkheid om bij de weergave de achternaam in hoofdletters om te zetten. Het omgekeerde is niet mogelijk. Daarom wordt afgeraden de achternaam in hoofdletters in te voeren.


Kan niet muteren in demo

Vraag:

Aan een familielid heb ik een demoversie van PRO-GEN en een deelbestand van 50 personen van mijn genealogisch bestand gegeven. Dit deelbestand kan in de demoversie alleen gelezen worden. Bewerken is niet mogelijk, terwijl de demoversie alle functies van de complete versie zou moeten kunnen vervullen.

Antwoord:

Waarschijnlijk heeft u bij het exporteren van het (deel)bestand de vraag "Oude recordnummers handhaven?" met Ja beantwoord. De defaultinstelling is Ja. Kies bij deze vraag dus voor Nee.


Halve scherm is zwart

Vraag:
Ik heb per abuis een verkeerde toetscombinatie ingedrukt en nu is mijn infoscherm verdeeld in twee delen, boven de gebruikelijke in groen en nu het onderste deel in zwart. Ik krijg het niet meer terug in een groen scherm. Wat deed ik verkeerd en hoe krijg ik het infoscherm weer normaal?

Antwoord:
Met de toetscombinatie Ctrl + Enter kunt u in een aantal velden wisselen tussen hele en halve schermen, waarbij de inhoud van het gekozen veld volledig zichtbaar is in het onderste deel van het scherm.