Inloggen
A- A A+

Aantallen personen

Vraag:
Ik heb een bestand met 4.000 personen. Van één van die personen maak ik een parenteel. Dit gaf een parenteel van 913 personen (aantal volgens PRO-GEN). Als ik het nu wegschrijf als RTF-bestand en bekijk in Word dan tel ik in de index 1.400 personen.
Als ik nu deze parenteel exporteer naar een nieuw PRO-GEN bestand krijg ik weer andere getallen. Ook de relatie-aantallen klopten niet.

Antwoord:
Over die aantallen een uitleg:
Er is een aantal plaatsen waar aantallen personen worden genoemd:

  1. Het aantal dat wordt gemeld bij het tellen van de generaties van een parenteel, betreft alleen de afstammelingen van de stamvader, dus zonder partners.
  2. De personen die in de index van een RTF-bestand komen zijn niet alleen de afstammelingen en de partners, maar ook eventueel de ouders van de partners en zelfs daarbij ook nog de plaatsen en beroepen, afhankelijk van de gekozen "opgeslagen instellingen".
  3. Als, na het maken van een parenteel, in de "Totaallijst Personen" gedrukt wordt op de L-toets, kan daar de selectie "Personen in parenteel van..........." worden gekozen. Dat zijn de afstammelingen en de bijbehorende partners (dus meer dan het aantal bij 1)
  4. Als men in "Totaallijst Personen" op de stamvader gaat staan en m.b.v. de L-toets (van "Selecteren") en "Gerelateerde personen......" krijgt men een aantal manieren om personen uit een parenteel te selecteren t.w.
    a. De keuze "Nakomelingen" levert het getal genoemd bij 1.
    b. De keuze "Nakomelingen + partners" levert het getal als bij 3.
    c. De keuze "Nakomelingen + partners en schoonouders" levert het getal dat vrijwel overeenkomt met het genoemde bij 4.

Om een deel van het bestand af te splitsen is het zaak om de juiste selectie te maken. Dus wel of niet met schoonouders etc.