Inloggen
A- A A+

Inhoud Persoon code naar Relatie code

Vraag:
Hoe kan ik de inhoud van "Persoon code" verplaatsen naar "Relatie code"? Het gaat om duizenden records, dus het handmatig verwerken zie ik niet zo zitten.

Antwoord:
Dit kan in een paar stappen gerealiseerd worden met het programma ChaF (afkorting voor Change_Field).
Met dit programma kan EEN veld van alle (geselecteerde) personen of relaties worden aangepast. De nieuwe waarde kan een constante waarde, de waarde uit een ander veld of een zogeheten VTX-expressie zijn. In dit geval is die laatste mogelijkheid nodig. Het stappenplan ziet er ongeveer als volgt uit:

(A) Vul van elke relatie het veld "relatie code" met de uitkomst van de VTX expressie:
Man]Persoon code + " \ " + [Vrouw]Persoon code
Na het uitvoeren van deze stap is het veld "Relatie code" van elke relatie ingevuld. De waarden van de velden "Persoon code" van man en vrouw, gescheiden door drie tekens, te weten spatie, schuine streep en spatie, staan in het veld "Relatie code". Als iemand meerdere relaties heeft (gehad), dan staat diens "Persoon code" in elk van de relaties. Als een persoon GEEN relaties heeft gehad, is diens "Persoon code" NIET gekopieerd!
(B) Wis het veld "Persoon code" van elk persoon. Vul daartoe dit veld met een constante waarde, een lege tekenreeks. Het programma Chaf is te verkrijgen door een e-mail met als onderwerp"PRO-GEN 3.0b Chaf29" te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met het programma ontvangt u tevens een installatieprogramma en beknopte documentatie van het programma. Test dit eerst uit op een kopie-bestand, dat u kunt maken met Hulpprogramma's / Export / PRO-GEN export.